Content promotie tips

10 content promotie tips

Je kunt nog zo hard zwoegen op een mooi artikel, PDF, infographic of filmpje, zonder stevige promotie sneeuwt je content onder tussen alle andere boodschappen die je doelgroep gedurende een dag ziet.

Er zijn ruwweg drie methoden om je content op te laten vallen:

  1. Je deelt de content via communicatiekanalen die je in eigen beheer hebt
  2. Anderen delen die content voor je, omdat ze de content waarderen
  3. Je investeert in betaalde promotie

Hoewel bedrijven nog wel eens terugdeinzen voor betaalde promotie, is een mix van de drie methoden toch de beste. Met betaalde uitingen kun je heel gericht je doelgroep bereiken en sneller resultaat realiseren. Tips daarvoor vind je in het artikel Adverteren op Social Media. Onderstaande content promotie tips gaan over het delen via eigen kanalen en het aanzetten tot delen door anderen.

1. Investeer tijd in afbeeldingen met verschillende maten

Als je nieuwe content op je website plaatst gebruik je waarschijnlijk een vaste maat voor de foto die bovenaan de pagina komt. Vaak is dat een liggende afbeelding, met bijvoorbeeld een 3:1 verhouding.

Maar sociale media en nieuwsbrieven vragen vaak om andere, specifieke maten. Daarom is het goed om de hoofdafbeelding direct ook in andere maten klaar te zetten. Als je de pagina vervolgens deelt op Facebook, Twitter, Google Plus of LinkedIn kun je daar de optimale maat afbeelding bij plaatsen. Beeld verhoogt immers de zichtbaarheid en aantrekkingskracht van je bericht.

Helaas heeft elk sociaal platform zijn eigen ideale maten voor afbeeldingen. Het is tijdrovend om de afbeelding voor elk platform helemaal op maat te maken. Maar door deze twee afmetingen te hanteren, kun je eigenlijk op elk platform uit de voeten:

  • Een verticale afbeelding van 800 breed en 1200 hoog, voor Pinterest en Google Plus
  • Een horizontale afbeelding van 1024 breed en 512 hoog voor Facebook, LinkedIn en Twitter

2. Verpak je content op verschillende manieren

Kijk steeds of je content ook op een andere, creatieve manier kunt delen. Deze 10 tips staan bijvoorbeeld ook op een handige A4 die je direct kunt downloaden en staan in een SlideShare. Als je het artikel eenmaal gelezen hebt, hoef je immers niet meer de hele uitleg te herlezen, maar kan het wel handig zijn om de 10 tips op een praktische manier bij de hand te houden. Een PDF is ook eenvoudig te delen met bijvoorbeeld een collega. SlideShare zorgt bovendien voor extra vindbaarheid en kan in een Gifje geplaatst worden wat in een oogopslag een indruk geeft van de tips. Gifjes vallen extra op en kunnen ook als aandachttrekker gebruikt worden op Facebook.

3. Deel je content vaker en analyseer het effect

We vinden het allemaal vervelend om een bepaalde boodschap te vaak te zien. Behalve… als we eigenlijk wel iets aan die boodschap hebben. Hoe vaak gebeurt het niet dat je denkt ‘daar zag ik laatst een handige tip over, maar waar was het ook al weer?’. Dan ben je blij als je de boodschap nog een keer tegen komt en als je de boodschap vaker gezien hebt, onthoud je wel waar je deze zag. Vaker delen is dus het motto, maar dan wel zonder te irriteren. Dat vraagt wat meer creativiteit, maar het kan wel. Bijvoorbeeld op de volgende manieren:

  • Deel je content in je nieuwsbrief. Verwijs in de daaropvolgende nieuwsbrief nog even kort naar deze content, bijvoorbeeld met ‘vorige nieuwsbrief gemist? Daarin stond een artikel over…’ Dat leidt tot extra aandacht, kliks en irriteert niemand.
  • Maak verschillende versies van de titel van de webpagina en deel die meermalen op Twitter.
  • Deel tips uit de content elk afzonderlijk op je Facebookpagina of LinkedIn pagina. Laat wat tijd tussen de updates zitten en gebruik er steeds een ander toepasselijk beeld bij. Zo zien veel meer mensen je tips.

Te vaak content delen of te veel hetzelfde delen zal sommige mensen doen afhaken. Het is de vraag of die echt geïnteresseerd zijn en ooit klant worden. Degenen die dat wel zijn zullen niet afhaken, maar meer door je content beïnvloed worden. Analyseer daarom goed wat er gebeurt als je vaker content gaat delen. De meeste social media bieden statistieken waar je uit kunt afleiden of je misschien irriteert en dat geldt ook voor nieuwsbriefsystemen. Het verkeer naar je site laat zien of je nu meer bezoekers trekt.

4. Gebruik hashtags

Met hashtags trek je meer mensen die op zoek zijn naar specifieke informatie. Het gebruik ervan verschilt per sociaal platform. Op Twitter is 1 gerichte hashtag vaak het meest effectief, soms 2. Ook op Facebook plaats je er maximaal 1 en alleen als je profiel of pagina helemaal openbaar is. Op Google Plus is het een goede gewoonte om er 2 à 3 in de tekst van je bericht te zetten. En op Instagram kun je bijna je hele bericht volzetten met hashtags (maximaal 30!) zonder dat het iemand stoort. Op LinkedIn zie je daarentegen zelden hashtags, omdat LinkedIn deze functie niet ondersteunt.

hashtags inzetten bij content promotie door gericht je doelgroep te adresseren.

5. Zet deelknoppen optimaal in

Natuurlijk nodig je mensen op je website en in je nieuwsbrieven uit tot delen door knoppen te plaatsen die mensen je content laten delen op social media en via mail. Maar… vaak staan die knoppen alleen onderaan een webpagina en dat is niet handig. Want niet iedereen leest tot onderaan de pagina. Plaats ze daarom ofwel op meerdere plekken of kies voor deelknoppen die altijd in beeld blijven, bijvoorbeeld aan de zijkant van de pagina. Dat kan onder andere met AddThis en met SumoMe. Die bieden ook statistieken over het deelgebruik door je bezoekers.

Controleer bij het plaatsen van deelknoppen ook of deze mobiel op de goede plek staan en niet hinderlijk door de tekst of het beeld heen lopen.

6. Nodig expliciet uit tot delen

Het plaatsen van deelknoppen op zich is niet het hele verhaal. Nodig mensen ook expliciet uit om je content te delen. Breng de bezoeker op het idee om het met specifieke mensen te delen door een duidelijke suggestie, bijvoorbeeld: ‘is dit artikel ook interessant voor een collega of mensen uit je netwerk?’. Of: ‘Zijn deze tips misschien leuk voor een vriend of vriendin? Deel het op Facebook’. Pas de zin aan aan je doelgroep en varieer ermee. Het klinkt zo logisch om te doen en toch gebeurt het weinig.

7. Zorg voor ambassadeurs

Je kunt zelf je content delen tot je een ons weegt, maar het is slimmer om met enkele mensen af te spreken dat ze je helpen bij het delen, om die eerste extra zichtbaarheid te realiseren. Dat kunnen medewerkers uit je eigen bedrijf zijn, maar ook mensen uit je netwerk met wie je afspreekt dat je over en weer af en toe iets deelt, retweet of een ‘vind ik leuk’, ‘vind ik interessant’ of een +1 geeft. Natuurlijk alleen als de content ook echt voor diens eigen sociale netwerk van belang is en past bij diens eigen doelstellingen.

8. Gebruik professionele tools om je content te promoten

Allerlei berichten met de hand inplannen is een crime. Maar met tools als Buffer, Hootsuite, Tweetdeck of Sprout Social gaat het al een stuk gemakkelijker en kun je eventueel ook met een team gezamenlijk het werk verzetten. Soms betaal je een (klein) bedrag om extra functionaliteiten te krijgen, maar dat is vaak zeer de moeite waard. Enkele van deze tools bieden ook statistieken, zodat je per bericht kunt zien welk sociaal platform het meest succesvol is.

9. Controleer je updates op Facebook voor plaatsing

Het lijkt een open deur, maar toch zie je vaak updates die het net niet hebben. Er mist een stukje tekst uit de zin bij de link of de afbeelding komt niet goed tot zijn recht of ontbreekt zelfs. Het is heel simpel te voorkomen en te verbeteren. Als je op Facebook zelf berichten inplant voor een bepaalde periode, loop ze dan allemaal even na via de ‘geplande berichten’ functie. Kijk dan vooral hoe het mobiele voorbeeld er uit komt te zien, want de meeste mensen kijken met een mobiel apparaat op Facebook. Ook kun je op basis van de preview beslissen om de linktitel en beschrijving van de link toch iets aan te passen waardoor je alle ruimte benut en je het net iets uitnodigender kunt maken.

content promotie op Facebook

10. Maak een ‘bewaar voor later knop’

Dit doet bijna niemand en dat is gek. Want hoe vaak gebeurt het je niet dat je zelf via een link op social media op een bericht komt dat op zich interessant is maar dat voor dat moment te lang is om te lezen? Sommige mensen hebben hun eigen methoden om een bericht dan te bewaren. Maar de overige bezoekers kun je best een handje helpen met een ‘Bewaar voor later’ toevoeging die je zelf maakt. Bijvoorbeeld een knop met ‘Nu weinig tijd? Bookmark dit artikel.’

10 content promotie tipsDeze content promotie tips als checklist?

Met deze PDF van 1 A4 heb je de 10 tips altijd bij de hand en hoef je alleen nog maar het lijstje na te lopen. Je kunt hem hier direct downloaden.

 

 

 

Over Linda Krijns

Linda Krijns is oprichter en drijvende kracht achter contentmarketingbureau Sstroop. Ze helpt bedrijven bij het vergroten van hun zichtbaarheid en het trekken van klanten. Niet door te schreeuwen dat je er bent, maar door geruisloos (sst) te laten zien hoe goed je bent aan nieuwe en bestaande klanten. Met de online technieken van nu.

© Sstroop 2012-2019