XpertKring programma: vergroot je expertstatus

Gezien en gevraagd worden

Als spreker, als auteur of als deskundige die resultaat boekt.

Bouwen aan je expertstatus

De juiste acties in de juiste volgorde doen. Niet te veel en niet te weinig. 

Bouw nu aan je expertstatus

Je wilt bekendstaan als dé expert in je vak. Gezien en gevraagd worden. Als spreker, als auteur of als deskundige die resultaat boekt. Je weet dat je heel goed bent in je vak, maar toch heb je het gevoel dat je te weinig zichtbaar bent. Of je ziet dat mensen met minder expertise gevraagd worden voor klussen die jij had kunnen doen. En beter!

Een expertstatus vraagt dus meer dan ‘alleen’ de beste in je vak zijn. Maar hoe pak je dat aan en vooral: hoe combineer je dat met je bestaande werkzaamheden? Want je hebt waarschijnlijk niet de luxe of de zin om hier fulltime aan te werken. En het goede nieuws is: dat hoeft ook niet.

Doelgericht programma & maatwerk

Resultaten & werkwijze XpertKring

De XpertKring De XpertKring is gebaseerd op jarenlange marketingervaring bij heel uiteenlopende organisaties. Die hadden wel gemeen dat ze hun kennis & expertise breed wilden uitdragen. Die kennis en ervaring zie je terug in dit programma en in de maatwerk begeleiding die je krijgt.

Het programma legt gedurende 6 maanden het fundament om je te positioneren als dé expert in je vakgebied. Om je vindbaar en zichtbaar te maken, om duidelijk te maken wat je in huis hebt en waarom mensen juist bij jou moeten zijn. Zodat je gevraagd wordt voor die dingen die je wilt. Als brenger van antwoorden en oplossingen, als spreker of als auteur.

De basis van het programma bevat:

Daarnaast krijg je toegang tot online masterclasses en krijg je 1-op-1-begeleiding, zodat je echt voortgang boekt.

Inhoud XpertKring programma

Persoonlijke intake & doelen

We inventariseren waar je staat aan de hand van een vragenlijst die 4 dingen in kaart brengt: het bewijs van je expertise, je profiel, je middelen en acties tot nu toe en de diepgang van de kennis die je uitdraagt. Ik maak bovendien een SWOT (sterkte-zwakte analyse) van je expertstatus. Aan jou de vraag om je doelen en prioriteiten in kaart te brengen met concrete KPI's. Daarbij krijg je uiteraard hulp.

Positionering & routekaart

Geen twee kennisprofessionals zijn hetzelfde. Dus waar moet jij aan werken om de expertpositie te krijgen die je verdient? Samen bepalen we je positionering en stellen we jouw routekaart naar expertstatus op. Natuurlijk houden we daarbij rekening met de tijd en middelen die je beschikbaar hebt.

Strategie die je expertise zichtbaar maakt

De sleutel tot een expertstatus is het delen en zichtbaar maken van die kennis. Maar dat is meer dan brokjes kennis delen, want dat is tegenwoordig niet meer voldoende. Het vraagt om specifieke expertcontent en herkenbare onderwerpen. Het vraagt ook om keuzes voor formats en een beperkt aantal kanalen of platformen. In overleg maken we de keuzes die nodig zijn voor een effectieve strategie. Tot zover het voorwerk dat het fundament legt.

Toegang tot een kennisbibliotheek

Een gestaag groeiende academie met de kennis & technieken waarmee je jouw expertise overtuigend zichtbaar en vindbaar maakt.
Gerichte kennis over de inzet van LinkedIn en andere social media, je website en blog, e-mailmarketing, PR, gastbloggen, boekconcept en boekmarketing en nog veel meer.
Met online masterclasses, PDF's en andere hulpmiddelen. Iedere maand komt er een nieuwe masterclass bij.

2x per maand 1-op-1 advies

We reserveren iedere maand twee keer een (online) gesprek van ongeveer een half uur voor jouw individuele vragen. Zo boek je efficiënt voortgang.

Over jou, je wensen en wat ik je kan bieden

Over jou: expertstatus

Je wilt beter zichtbaar worden en daar wil je het nodige aan werk voor verzetten. Natuurlijk heb je duidelijk bewijs van je expertise. Maar de wereld ziet het nog te weinig en dat mag moet veranderen. Daar wil je best tijd, energie en geld in stoppen als je maar een duidelijke weg naar resultaat voor je ziet. Zodat je nu en straks het merendeel van je tijd kunt besteden aan het werk dat je het liefst doet. Of dat nu werk voor mooie klanten is of juist werk als spreker, trainer of publicist/auteur.

Het vraagt wel iets van je

Dit traject gaat niet vanzelf en vraagt wel het een ander van jou aan tijd en middelen. Reserveer hiervoor ten minste 2 dagen per maand of een halve dag per week. Maar ruim liever nog wat meer tijd in.

Kun je die tijd niet vrijmaken, dan is de XpertKring geen goede optie voor je.

Over mij: visie & ervaring

Allereerst: ik geloof niet in ‘one size fits all programma’s. Als ondernemer heb ik de afgelopen jaren zelf een aantal coachingtrajecten gevolgd. Dat was vaak heel nuttig en toch vond ik er wat van…

Want ik ontdekte dat grote online bibliotheken met honderden video’s en artikelen contraproductief werken. Je raakt al snel verdwaald in de kennisoverdaad. Bovendien pas je het geleerde vaak te weinig toe als je er niet direct mee aan de slag gaat.

En ik ontdekte hoe belangrijk persoonlijke aandacht en maatwerk zijn. Daarom heb ik heel bewust 1-op-1 sessies toegevoegd aan de XpertKring en heb je je eigen routekaart. 

Sinds 2008 heb ik me gespecialiseerd in online marketing en content: van blogs tot whitepapers, van seo tot social media en van podcasts en video tot PR. Inmiddels zit ik zo’n 30 jaar in het marketingvak.

Daarnaast werk ik alweer dik 10 jaar nauw samen met uitgeefadviseur Marja Duin. We begeleiden ondernemers die om zakelijke redenen een businessboek willen schrijven. Die ervaringen breng ik mee in de XpertKring. Maar dat niet alleen…

XpertKring praktisch

Aanmelden & Intake

Zoals je hierboven kunt lezen investeer ik bij de start veel tijd. Ik wil je echt leren kennen en van goed en passend advies voorzien. Het aantal plaatsen is daarom beperkt (en geen flauw schaarste trucje).

Spreekt het programma je aan, gebruik dan onderstaand formulier. Het insturen ervan is 100% vrijblijvend: we maken een afspraak om kennis te maken en samen te bekijken of dit programma bij je doelen past.

Kosten

Deelnamekosten voor deze intensieve begeleiding gedurende een half jaar zijn €1950, exclusief 21% btw. 

De factuur ontvang je bij de start van het programma.

Meer informatie XpertKring

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.