Expert Track: werk aan een expertmerk

Gezien en gevraagd worden

Als spreker, als auteur of als deskundige die resultaat boekt.

Bouwen aan je expertstatus

De juiste acties in de juiste volgorde doen. Niet te veel en niet te weinig. 

Expertstatus vergroten

Bekendstaan als dé expert in je vakgebied of branche. Zodat mensen automatisch aan jou of je organisatie denken als een bepaald onderwerp of vraagstuk aan de orde is.

Dat vraagt om meer dan ‘alleen’ de beste in je vak zijn. Maar hoe pak je dat aan en vooral: hoe combineer je dat met alle overige werkzaamheden?

Doelgericht programma & maatwerk

Resultaten Expert Track

Met een Expert Track werk je gericht aan de groei van je expertmerk zodat jij of je organisatie:

Maar dat doe je wel op een manier die bij jou past, omdat dat de meeste impact heeft.

Dat betekent dat ieder Expert Track altijd maatwerk vraagt en krijgt.

Het betekent ook dat een kennisprofessional een iets ander Expert Track heeft dan een kennisorganisatie.

Maar op hoofdlijnen doorloop je de volgende stappen:

Inhoud Expert Track

Intake & bepalen doelen

We inventariseren waar je staat aan de hand van een vragenlijst die 4 dingen in kaart brengt: het bewijs van je expertise, je profiel, je middelen en acties tot nu toe en de diepgang van de kennis die je uitdraagt. We maken een SWOT (sterkte-zwakte analyse) van je huidige expertstatus en bepalen waar je naartoe wilt.

2. Positionering & routekaart

Hoe ziet je expertmerk er op dit moment uit en waar ligt jouw onderscheidend vermogen?

Welke kloof zit er nog tussen waar je nu staat en waar je wil staan?

Welke stappen moet je zetten om de expertpositie te krijgen die je nastreeft?

Contentstrategie expertmerk

De sleutel tot een expertstatus is het delen en zichtbaar maken van die kennis. Dat vraagt om specifieke expertcontent en herkenbare onderwerpen. Het vraagt ook om keuzes in formats, kanalen en platformen. Je krijgt een complete contentstrategie op maat waarmee je maximale impact realiseert op een manier die bij jou en je beschikbare tijd en middelen past.

Online masterclasses

Op basis van de contentstrategie ga je stap voor stap aan de slag. Je krijgt daarbij toegang tot een aantal relevante online masterclasses die je per actie laten zien hoe je expertcontent maakt en deelt. Bijvoorbeeld over de inzet van LinkedIn, expertise tonen op je site, bloggen en vindbare content.

1-op-1 advies en begeleiding

Je boekt pas echt voortgang bij het bouwen van een expertmerk als je het niet alleen doet. Met een stok achter de deur, maar vooral met coaching en ondersteuning. Daar maken we elke maand tijd voor vrij (maar intensiever kan).

Over mij: visie & ervaring

Sinds 2008 heb ik me gespecialiseerd in online marketing en content: van blogs tot whitepapers, van seo tot social media en van podcasts en video tot PR. Inmiddels zit ik ruim 30 jaar in het marketingvak en heb ik voor heel uiteenlopende organisaties gewerkt.

Daarnaast verzorg ik de Training Contentstrategie voor Frankwatching en help ik samen met uitgeefadviseur Marja Duin ondernemers bij het uitbrengen van hun businessboek.

 

Visie op coaching & begeleiding

Als ondernemer heb ik de afgelopen jaren zelf een aantal coachingtrajecten gevolgd. Dat was vaak heel nuttig en toch vond ik er wat van…

Want bij veel trajecten ontbrak persoonlijke begeleiding en maatwerk. Maar geen twee experts of organisaties zijn hetzelfde. Daarom maakt dat deel uit van de Expert Track. 

Expert Track praktisch

Kosten voor organisaties

De aard en omvang van de organisatie heeft veel invloed op de tijd die nodig is om een echt goede contentstrategie te maken. Ook de maatwerkbegeleiding kan sterk per organisatie verschillen.

Spreekt bovenstaande outline van het programma je aan, neem dan contact op via onderstaand formulier. Dan kunnen we een afspraak om kennis te maken en samen te bekijken hoe dit programma aansluit bij je wensen en doelen. Uiteraard krijg je dan een offerte op maat.

Kosten voor ZZP'ers

Deelnamekosten voor deze intensieve begeleiding voor jou als kennisprofessional €2950, exclusief 21% btw. Dat is inclusief:

  • Contentstrategie ter waarde van €1450
  • Toegang tot de Expertmerk Academie, ter waarde van €197
  • Maandelijkse begeleiding gedurende zes maanden, ter waarde van €1770 

 

De factuur ontvang je bij de start van het programma. Desgewenst kun je die in twee termijnen voldoen.

Meer informatie Expert Track

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.