Sales is sexy. Boekrecensie.

Sales is sexy, aanbevolen marketingboek

Tips en inspiratie voor vrouwen die meer willen verkopen

Heb je als ondernemer ook het gevoel dat je meer op pad moet en meer sales gesprekken moet voeren? Vraag je je af hoe je dat het best kunt aanpakken? Misschien zie je er zelfs tegenop en vraag je je af of sales wel bij je past?

Het boek ‘Sales is sexy’ biedt dan uitkomst. De auteurs Lucinda Douglas en Jan-Willem Seip zijn ervaren sales professionals, die op een hele toegankelijke manier hun kennis delen. Ze bieden je stap voor stap houvast bij het in de markt zetten van jezelf en van je aanbod. In heldere hoofdstukken laten ze zien dat er voor iedereen een passende, authentieke verkoopmanier is. Die begint bij je eigen positionering en bij jouw persoonlijke verhaal. Daarna kun je naar buiten om potentiële klanten te ontmoeten en daarvoor krijg je verschillende manieren aangereikt. En ja, sommige manieren vragen enige lef, maar tegelijkertijd lees je ook terug dat deze manieren wel vrucht afwerpen. Het is aan jou om dan de afweging te maken…

Persoonlijk was ik blij met de hoofdstukken over persoonlijke verkooptechnieken, omdat die me concreet houvast en zelfs scenario’s boden. Die hoofdstukken laten je stap voor stap zien in wat voor situaties je kunt belanden en hoe je die het best tegemoet kunt treden. Met tips voor de eerste indruk, het tonen en interpreteren van lichaamstaal en het verschil in mannen en vrouwen in de verkoop. Maar je krijgt ook inzicht in de tegenwerpingen die je gesprekspartners op kunnen werpen om jou van je stuk te krijgen en je prijs omlaag en de manieren die er zijn om die het hoofd te bieden. Met duidelijke uitleg van de technieken die je kunt toepassen tijdens het gesprek en in de voorbereiding en de afronding ervan. Ook de onzekerheden die je zelf hebt, worden geadresseerd.

Het boek neemt je hele presentatie onder de loep en geeft je zelfs kledingadviezen. Niet door je te vertellen wat je aan moet trekken, maar door aan te geven wat kleur, kleding, make-up en accessoires met je uitstraling doen. Met die kennis kun je vervolgens je eigen keuzes maken.

Wie dit laatste leest, raadt het al: ‘Sales is sexy’ is geschreven voor vrouwen. Vrouwen zijn succesvolle verkopers, maar twijfelen daar zelf nog al eens aan. Met dit boek kun je jouw sales twijfels uit de weg ruimen.

sales_is_sexy_omslag  

‘Sales is sexy’ leest heel prettig door de ruime indeling met veel wit en door de korte quotes en interviews die her en der zijn toegevoegd. Zelfs als je geen echte lezer bent, kun je dit boek gerust ter hand nemen, want het is heel toegankelijk geschreven.

‘Sales is sexy’ is snel en gemakkelijk te bestellen bij Bol.com

LinkedIn
Email
WhatsApp

Meer over dit onderwerp