Strategisch contentplan voor 2023

Ben je al aan het nadenken over volgend jaar? Over de producten of diensten die je in de markt wilt zetten? Marketingzaken die je wilt verbeteren of veranderen? Of over hoe je jouw expertise nog beter voor het voetlicht krijgt?

Dan is het slim om alvast na te denken over het plannen van je content in 2023. Maar dan liefst wel op een strategische manier zodat alle content echt je doelen dient.

In deze aflevering van de 100% Expert Podcast geef ik je daarvoor een aantal handige stappen waarmee je zeker weet dat je een contentplanning maakt die je doelen helpt realiseren.

Stappen bij een contentplanning

 1. Bepaal je marketingdoelen
 2. Breng de zakelijke ijkpunten van je bedrijf in kaart
 3. Analyseer je best-presterende content
 4. Kies relevante inhaakmomenten
 5. Maak expertcontent

 

Werk daarbij eerst per kwartaal en zoom vervolgens in op de maanden en weken.

 

1. Bepaal je marketingdoelen

Bijvoorbeeld:

 • Meer bezoekers voor je website
 • Lanceren van een nieuw product of dienst of van een nieuw platform
 • Vergroten van je naamsbekendheid
 • Verbeteren van de conversie van verkooppagina’s
 • Ambities zoals het schrijven van een boek of specifieke klanten aantrekken

 

2. Kies zakelijke ijkpunten

De meeste ondernemers en bedrijven hebben ieder jaar een aantal terugkerende zaken. Deelnemen aan of het bezoeken van beurzen bijvoorbeeld. Of speciale acties, bijvoorbeeld rond Black Friday of bepaalde feestdagen. Of seizoenen of specifieke periodes waarin een bepaald product actueel is. Vul die als eerste in in je planning.

 

3. Analyseer je best-presterende content

Analyseer welke content of middelen al goed voor je werken. Dat wil je waarschijnlijk vasthouden. Maar het is ook goed om bij goed werkende content en middelen weer eens met een frisse blik te kijken hoe je dat succes kunt vasthouden of het rendement ervan kunt vergroten. Je best-presterende content vind je in de zogenaamde content sweetspot. Wat dat precies is en hoe je die vindt kun je terugluisteren in deze podcastaflevering of lees erover in dit artikel over de content sweetspot.

100% Expert Podcast

Een contentmarketing podcast voor ondernemers, kennisleiders en organisaties bij wie alles draait om de aanwezige kennis en expertise. Met strategisch advies en praktische handvatten over content en expertisemarketing.

4. Kies relevante inhaakmomenten

Er gebeurt van alles om je heen waar je goed op kunt inhaken. Goede inhakers zorgen ervoor dat je op het juiste moment aanwezig bent met relevante content. Een zakelijke inhaakkalender helpt je daarbij (deze bevat naast themadagen en -weken bovendien nog veel grote Nederlandse evenementen en beurzen).

 

5. Maak expertcontent

Met zogenaamde expertcontent laat je je expertise pas echt goed voor de dag komen. Dat vraagt om een specifieke mix van 3 soorten content:

 1. Gidsende content
 2. Pionierende content
 3. Betrouwbaarheidscontent

Je leest hier meer over expertcontent of lees dit artikel over expertisemarketing als je daar meer over wilt weten.

 

Witte plekken in je contentplanning

Afhankelijk van de frequentie en de doelen die je stelt heb je bepaalde content nodig. Vaak heb je meer nodig dan je in eerste instantie kunt invullen in je contentplanning. Maar ook daar is een goede oplossing voor!

Content Strategiedag voor content met impact

Een effectieve contentstrategie & plan in één dag.

Waarmee jouw expertise (eindelijk) gezien en gewaardeerd wordt.

Aan het eind van de dag weet je exact welke content je waar en in welke vorm kunt delen met jouw doelgroep. En doe je niet te weinig, niet te veel, maar precies de juiste dingen.

LinkedIn
Email
WhatsApp

Meer over dit onderwerp