Welke content kun je publiceren in het tweede kwartaal van dit jaar? Welke keuzes maak je en met welke content vergoot je je rendement? In deze podcast mix ik contentinspiratie met contentstrategie, met ideeën en suggesties voor jouw content in het komende kwartaal.

Content strategisch inzetten

  1. Kijk naar je zakelijke doelen en wat er gaat gebeuren in het tweede kwartaal
  2. Kijk naar de prestaties van je bestaande content
  3. Kies voor content die bij verschillende fasen van de klantreis passen
  4. Maak een mix tussen rationele en emotionele content

Zakelijke doelen

Wat staat er in de planning voor het tweede kwartaal? Welke evenementen, gebeurtenissen, producten en diensten moeten in het tweede kwartaal in de etalage en spotlight staan? En kijk vast (licht) vooruit naar het derde kwartaal: welke aanzet of warmmakers zijn nodig om je doelgroep en publiek vast kennis te laten maken met de dingen die op stapel staan voor het derde kwartaal?

Prestaties bestaande content

Via Analytics en Google Search Console kun je twee dingen checken:

Content voor alle fasen van de klantreis

Je hebt beide soorten content nodig om resultaat te boeken.

Rationele en emotionele content

Deel niet alleen kennis of informatie, maar help mensen echt om een stap voorwaarts te maken. Maar dat is vaak rationele content. Daarnaast heb je emotionele content nodig en die kan inspirerend of entertainend zijn. Inspirerende content is meestal iets gemakkelijker om te maken dan entertainende content. Bijvoorbeeld met quotes, memes, gifs en kijkjes achter de schermen. Maar ook met sales content: vertel iets over de voordelen, resultaten van je producten of diensten. Of geef klanten het podium om daar iets over te delen. Met testimonials bijvoorbeeld of met korte citaten uit testimonials.

Inspiratie voor je content

Naast strategische en zakelijke doelen kun je je laten inspireren door alles wat er om je heen gaat gebeuren. Daarvoor is een inhaakkalender enorm handig. Dit is zo’n zakelijke inhaakkalender voor 2022.

Daar staan algemene dagen en gebeurtenissen in waar je bijna altijd iets mee kunt, zoals bijvoorbeeld de Boekenweek. Welke boeken raad jij in ie week aan je doelgroep aan. Of draai het om en vraag je publiek om hun boekentips te delen.

Vakspecifieke inhakers

Andere momenten zijn specifiek voor een vak of branche. Die kun je op de volgende manieren gebruiken:

  1. Koppel ze aan je product of dienst. Bijvoorbeeld door een onderwerp van dat moment of een beurs of ander evenement te gebruiken om een specifiek product of dienst onder de aandacht te brengen. Al dan niet met een aanbieding.
  2. Koppel ze aan een interesse van jou of iemand van je team. Zo kun je iets meer over jezelf, het bedrijf en waar je voor staat vertellen.
  3. Koppel zo’n vakmoment aan bepaalde content die je hebt, of dat nu een artikel, blog of een podcast is. Of deel iets wat normaal gesproken pas toegankelijk is nadat iemand naam en mailadres heeft achter gelaten maar dat je nu eenmalig voor iedereen ontsluit.

Wil je meer praktische tips over het gebruik van een inhaakkalender en hoe je daar maximaal rendement uithaalt, luister dan nog naar podcast 36 die helemaal aan dit onderwerp gewijd is.

Geef een antwoord