Consistent bloggen is voor veel ondernemers en bedrijven lastig. Daar kunnen uiteenlopende oorzaken voor zijn. Die oorzaken én de oplossingen adresseer ik in deze podcast.

4 blog obstakels

Vier veelvoorkomende blog obstakels bij ondernemers en kleine bedrijven of organisaties zijn:

  1. Geen tijd
  2. Geen inspiratie
  3. Geen schrijftalent
  4. Je mist de kennis om het goed te doen

1. Geen tijd om te bloggen

Heb je geen tijd om te bloggen (en mensen uit je team evenmin), dan zijn er een paar oplossingen.

Vraag je allereerst af of je dan echt wel baat hebt bij een blog op je site. Hoe belangrijk is het echt voor jou, je website en je omzet? Met een blog trek je extra bezoekers naar je site. Maar voor sommige bedrijven en ondernemers voegt dat weinig toe. Zij krijgen voldoende nieuwe klanten via verwijzingen, via de verkooppagina’s op hun website of via andere formats en kanalen, zoals video’s op YouTube, podcasts of social media berichten en acties. Is dat het geval, negeer dan de goedbedoelde opmerkingen dat je zou moeten bloggen. In ieder geval voor nu.

Wil je toch wel een blog op je site dan is de meest voor de hand liggende oplossing natuurlijk dat het uitbesteedt.

Wil je het bloggen toch graag in eigen hand houden dan is een alternatieve oplossing dat je een andere activiteit uitbesteedt, zodat je meer ruimte in je eigen agenda creëert.

2. Geen inspiratie

Gebrek aan bloginspiratie overkomt iedereen, maar ook daar is een oplossing voor die vaak zelfs snel werkt. Ga daarvoor blogs van andere websites uit je vak of branche bekijken. In Nederland maar ook daarbuiten en zelfs die van concurrenten. Niet om te kopiëren maar om je op ideeën te brengen:

Andermans blog kan een bron van verwondering, verontwaardiging en daardoor van inspiratie zijn. Geef vervolgens wel een eigen draai aan een blog dat door anderen geïnspireerd is en voeg extra zaken of inzichten toe. Anders creëer je 13-in-een-dozijn- content en die gaat je echt niet helpen.

3. Geen schrijftalent

Sommige mensen weten van zichzelf dat ze wel goede ideeën en expertise hebben, maar krijgen het niet op papier zoals ze dat zouden willen. Kijk dan naar de volgende opties:

  1. Kun je een ruwe versie maken en die laten redigeren en optimaliseren?
  2. Kun je het inspreken?Dat is vaak gemakkelijker én je eigen toonzetting komt daarin naar voren. Ongecensureerd jezelf zijn is een goede manier van branding!
  3. Is schrijven wel jouw techniek en tekst je format? Misschien moet je voor video of podcasts kiezen om je boodschap en kennis over te brengen.

4. Je mist andere kennis

Je mist andere kennis om er een succes van te maken of je denkt dat je benodigde kennis mist. Bijvoorbeeld kennis om een artikel goed op je site te plaatsen en om hem vindbaar te maken in Google. Maar waarschijnlijk maak je het onnodig gecompliceerd.

Want die kennis is wel handig of zelfs nodig, maar is ook overal online te vinden en meestal gratis. Net als sommige tools die je kunnen helpen. Dus maak het niet te moeilijk!

Blogobstakels overwinnen

Wil je hier meer over weten? Op sstroop.nl staan diverse blogs die je kunnen helpen. Bijvoorbeeld:

 

 

 

Geef een antwoord