Hoe zet je social media in om je expertise te tonen aan je connecties, volgers en (vooral) de nog-niet volgers? Is het dan voldoende om steeds kleine beetjes kennis te delen of moet je net iets meer doen?

Twee acties spelen een rol

  1. wat je zelf doet en deelt
  2. je profielen en pagina’s zelf

Dat tweede deel komt aan bod in podcast 45. In deze podcast krijg je tips voor acties die je zelf kunt ondernemen op social media om je expertise goed voor het voetlicht te brengen.

Reageren op anderen is een must

Je hebt veel opties, maar wat snel vergeten wordt is dat reageren op anderen net zo belangrijk is als het zelf delen van berichten. Door te reageren beïnvloedt je het algoritme waardoor jouw berichten beter zichtbaar worden. Maar met een vakinhoudelijke reactie bereik je een extra publiek met je expertise. Een publiek dat buiten je normale publiek ligt.

Start met je doelen

Een doel als expertstatus vergroten of kennisleiderschap is te weinig concreet en te weinig afgebakend. Maak zo’n doel veel specifieker, bijvoorbeeld door vast te stellen wat die expertstatus voor je moet doen. Door dat te doen, krijg je vaak een concreter doel, waardoor je direct helderder krijgt welke inhoud daar bij hoort.

Onderwerpcategorieën

Kies vervolgens 3 tot 5 onderwerpcategorieën die je als stokpaardjes steeds terug laat komen. Zo gaan mensen je expertise herkennen en weten ze gaandeweg wat bij jou hoort.

Geef kleur aan je merk

Kies ook een of twee meer persoonlijke onderwerpen. Daarmee geef je je merk meer lading en kleur. Door wat meer persoonlijke kanten van jezelf of je bedrijf te tonen zorg je sneller voor een klik én trek je sneller klanten aan die beter bij jou passen.

Nieuwe invalshoeken

Een expertstatus vraagt ook dat je soms een uitgesproken of afwijkende invalshoek laat zien. Bijvoorbeeld met nieuwe data of informatie, eigen ervaringen of een nieuwe combinatie van bestaande elementen.

Masterclass Contentstrategie voor social media