Een zakelijk boek schrijven is misschien wel de ultieme vorm van content maken. En als je boek er eenmaal is wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen uit je doelgroep er kennis van nemen zodat ze jou en je bedrijf leren kennen, waarderen en vertrouwen.

Maar hier gaat het nogal eens mis.

Auteurs van businessboeken zijn vaak zo verdiept in het geschreven kregen van hun boek dat ze het in de markt zetten van hun boek uitstellen. Soms zelfs tot het moment dat de drukpersen al lopen…

Dat is echt zonde. Hierdoor loop je namelijk veel boekmarketingkansen mis.

Een boekmarketingrecept

De sleutel tot slimme boekmarketing zit hem voor een belangrijk deel in de inhoud van je boek. Als je die inhoud doordacht inzet, kun je deze heel goed gebruiken om je boek al ver voor verschijning in de markt te zetten. Als contentmarketeer heb ik daarvoor een boekmarketingrecept opgesteld waarin je in de drie verschillende fasen die je boek doorloopt verschillende acties neemt. Zo bouwt iedere actie voort op de vorige.

Stappenplan Boekmarketing

Een boek dat jouw reputatie of die van je bedrijf versterkt, doorloopt drie fasen:

  1. De concept-, schrijf- en redactiefase
  2. De productie- en lanceerfase
  3. De periode na de lancering

Met de Handleiding Boekmarketing werk je in iedere fase aan 10 gerichte acties voor de aanstaande verkoop. Samen vormen die acties bovendien een geheel: je weet voortdurend wat je wilt bereiken en welke stappen je kunt en gaat zetten.

Over de auteurs

Al sinds 2013 werk ik nauw samen met Marja Duin. Zij is uitgeefadviseur en werkte vele jaren voor bekende uitgavers. Onze jarenlange ervaring met het uitgeven van non-fictie boeken en met contentmarketing hebben we gebundeld en gebruikt om deze Handleiding Boekmarketing te maken. Een praktisch e-book dat je eenvoudig kunt bestellen.

Bestel de Handleiding Boekmarketing

De Handleiding social media uitbesteden kost slechts € 16,50 exclusief btw (€ 17,99 inclusief 9% btw).

Je bestelt de handleiding snel en simpel via onderstaande knop. Die stuurt je naar een bestelformulier met beveiligde betaalomgeving waar je naar keuze met onder andere iDeal, credit card, Bancontact, KBC/CBC of Belfius kunt afrekenen. Na verwerking van je betaling is je download direct beschikbaar. De factuur ontvang je later.