Goede content is SHIT

Alleen SHIT content is waardevol en zorgt er voor dat je jouw marketingdoelstellingen kunt behalen.

SHIT? Ik leg het uit.

Steeds meer bedrijven en ondernemers bloggen. Dat betekent dat er veel hetzelfde gezegd wordt over hetzelfde.

Je snapt dat die dertien-in-een-dozijn content weinig zoden aan de dijk zet.

Kijk daarom verder dan de standaard onderwerpen en maak niet alleen maar content die aansluit op populaire zoektermen in Google. Dat speelt allemaal wel een rol bij het maken van effectieve content, maar goede content die gezien, gewaardeerd en gedeeld wordt, vraagt meer. Dat is content die scherp, helpend, intrigerend of trendsettend is.

SCHERP

Content met ‘een randje’ valt op. Die neemt stelling, verkondigt een mening of een visie. Content die zich uitspreekt, spreekt ook aan. Niet bij iedereen, maar dat wil je ook niet.

Scherpe content is ook content die niet meer woorden of seconden nodig heeft dan strikt noodzakelijk is. Als het in 150 woorden kan, doe het dan in 150 woorden. Ook als je denkt dat Google liever langere content heeft. Er zijn tenslotte zoveel andere mogelijkheden om korte content te delen.

HELPEND

Als het goed is, lost je product of dienst een probleem van je klant op. Of het vervult een wens of behoefte. Je content moet hetzelfde doen, anders is het consumeren ervan tijdverspilling. Zorg dus dat je content iemand helpt bij het beantwoorden van een vraag of het oplossen van een probleem. Laat zien dat je een partner bent die de gewenste kennis of kunde in huis heeft en die snapt wat klanten nodig hebben.

INTRIGEREND

Maak content die aanzet tot nadenken of tot verwondering. Dat is content die langer blijft hangen dan de pakweg een minuut die het kost om een artikel te lezen. Intrigeren kan op veel manieren. Je kunt een boeiend verhaal vertellen, dan kies je voor een intrigerende vorm. Je kunt iets onverwachts of tegendraads delen, waardoor iemand zich even op het verkeerde been gezet voelt. Of je kunt met je content alle verwachtingen overtreffen doordat je verder gaat dan anderen in jouw vak of branche.

TRENDSETTEND

Probeer origineel te zijn. Het recyclen van content van anderen tot een ‘eigen’ stukje content (wat heet) is een doodlopende weg. Stop met kopiëren en maak liever iets dat anderen van jou gaan kopiëren. Wat is er nog niet? Wat heeft niemand nog gedaan? Wat is nog nieuw en niet gemakzuchtig? Goede content probeert eerder trendsettend te zijn dan trendvolgend.

Leg je content ideeën eens langs de maatlat met deze vier criteria en je weet zeker dat je content meer effect heeft.

TIJDLOOS

Eigenlijk is er nog een ‘T’ namelijk die van Tijdloos. Want content is pas echt effectief als het langere tijd meegaat.

Vind je het zelf lastig om echt goede content te maken?

Dan staan onze redacteuren voor je klaar. Zij zijn gespecialiseerd in tal van onderwerpen. Van duurzaamheid tot horeca. Van B2B dienstverlening tot reizen. Van zorg tot verzekeringen. Mogelijkheden voor het uitbesteden van content.

LinkedIn
Email
WhatsApp

Meer over dit onderwerp