Een salesgesprek? Facebook helpt…

Zo helpt Facebook je bij een salesgesprek

Misschien ga je binnenkort langs bij een bedrijf dat nog geen klant van je is om een salesgesprek te voeren. Natuurlijk wil je dan een zo goed mogelijke indruk achterlaten zodat een verkoop tot stand komt. Aan die indruk kun je al werken nog voor je een voet over de drempel hebt gezet.

Want mensen doen niet alleen graag zaken met mensen die ze mogen en die ze iets gunnen. Ze doen ook graag zaken met mensen die ze al enigszins denken te kennen. Bijvoorbeeld omdat ze over iemand gehoord of gelezen hebben of artikelen van diegene hebben gelezen. Ook al ben jij volkomen nieuw voor een bedrijf, toch kun je ervoor zorgen dat men al het gevoel heeft met een bekende van doen te hebben.

Hoe?

Via een Facebook advertentie.

Dat komt misschien als een verrassing, maar Facebook advertenties kun je heel gericht inzetten en alleen zichtbaar laten zijn voor medewerkers van een specifiek bedrijf. Bovendien kun je de advertentie gedurende een korte periode laten zien, bijvoorbeeld drie werkdagen voorafgaand aan het gesprek. Zorg dat in de advertentie jouw (bedrijfs)naam goed zichtbaar is als afzender en dat je iets deelt dat van waarde is voor de lezer en een goede indruk geeft van je aanbod. Zo raken je gesprekspartners al voor het gesprek op een positieve manier met je vertrouwd. Dat helpt je om de afstand in het gesprek te verkleinen en hen te overtuigen dat ze bij jou het best af zijn.

En de kosten? Die bedragen normaal gesproken een paar euro.

Meer handige salestips?
Die vind je in het boek Sales is sexy van Jan Willem Seip en Lucinda Douglas, zie de recensie

 

LinkedIn
Email
WhatsApp

Meer over dit onderwerp