Hoeveel sales kun je in je content stoppen? Of: hoe vaak mag ik sales content delen? Twee vragen die vaak gesteld worden. Want contentmarketing draait om waarde delen en niet om verkopen. Dat komt erna wel. Maar is dat wel zo? Het is een hardnekkig misverstand. Want je mag (moet) veel meer sales in je content stoppen dan je misschien denkt!

Salescontent versus marketingcontent

Vaak zie je onderscheid tussen salescontent en marketingcontent. Marketingcontent zorgt dan voor naamsbekendheid, vertrouwen, bezoekers, dm’s en leads. Salescontent zorgt dan voor sales door net dat extra of laatste duwtje te geven. Maar het is een kunstmatig onderscheid. Eigenlijk moet alle content leiden tot sales.

Inhoud salescontent

Kies voor het uitlichten van 1 specifiek element in je content, want vaak willen we teveel zaken belichten in salescontent. En kies daarnaast voor ‘be seen to sell’ content.

Vorm en plek salescontent

Op je eigen terrein (je website) ben je vaak te bescheiden met salescontent. Daar mag (moet) je ongeremd aan de verkoop. In e-mailmarketing en social media marketing ligt het iets genuanceerder.