Content maken, publiceren en promoten wordt stukken makkelijker als je daar de juiste tools voor gebruikt. Daarom in deze aflevering 10 enorm handige content creatie tools waarmee je uiteenlopende content kunt realiseren.

 

1. Wisestamp voor een e-mailhandtekening

Een eenvoudige manier om een nieuw blogartikel of je social media accounts te promoten is om het toe te voegen aan een e-mailhandtekening. Van jezelf of van collega’s. Dan is het wel zo fijn als nieuwe blogartikelen direct na publicatie automatisch aan je handtekening worden toegevoegd. Dat is precies wat Wisestamp doet.

2. PrintFriendly maakt pdf’s van je blogs

Bied de bezoeker van je blogartikel het artikel als pdf aan om te downloaden. Dan blijft het langer bewaard. Plug de url in in PrintFriendly, pas de PDF nog aan als je dat wilt en klaar!

3. AddThis

Met de deelknoppen van AddThis zie je precies welke artikelen veel gedeeld worden. Meestal via mail, soms via social media.

4. Ondertitel video’s met HappyScribe

Als meer dan 80% van de online kijkers zonder geluid naar je video kijkt, dan is ondertiteling voor veel video’s een must. HappyScribe is een tool die op basis van AI voor ruim 60 talen de ondertiteling onder je video maakt. Die ondertiteling is in principe tot 85% correct. De rest kun je simpel handmatig aanpassen.

5. Loom

Voor instructieve video’s is Loom heel handig. Je maakt er schermopnames mee en als je wilt komt je als instructeur zelf klein of iets groter in beeld. Dat maakt de instructie veel persoonlijker.

6. Podcasts publiceren en promoten

Captivate zorgt dat je podcast via een RSS-feed naar de belangrijkste podcast apps gedistribueerd wordt. Captivate biedt ook tutorials, promotietools, een boekingstool voor gasten, duidelijke analytics en nog meer handige functies.

7. Photofunia

PhotoFunia maakt allerlei soorten mock-ups en laat je daarbij heel gemakkelijk uit verschillende soorten gelegenheden, toepassingen, filters en effecten kiezen. Met heel verrassende effecten! Je wilt het zeker zien.

8. Visuele effecten in foto’s

Met tools als Lumyer, Motionleap of Artleap voeg je extra (bewegende) elementen toe aan een foto of geef je ze een totaal andere uitstraling, bijvoorbeeld door er een getekende schets van te maken (met Artleap).

9. Content cureren met Feedly

Soms is het beter om niet alleen eigen content te delen maar ook content van anderen. Daarmee ben je jouw publiek alleen maar van dienst EN het kan jouw expertise nog eens extra onderstrepen.

Nu kan het afzoeken van relevante bronnen veel tijd kosten. En dan komt Feedly om de hoek kijken. Daarmee zet je relevante websites waar content staat die voor jouw doelgroep van belang is, handig op een rij.

10. Beacon

Beacon begon ooit als een tool om snel een e-book te maken. Inmiddels hebben ze zich gespecialiseerd in weggevers. Daarvoor biedt het tal van templates en kun je naar keus of zelf tekst en beeld toevoegen of het aller gemakkelijkst: je gebruikt de url van een bestaand blogartikel.